Logo
        Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
  Αυτόματη επανασύνδεση:

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
 1 
 στις: Σήμερα στις 01:25:06 πμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Ο πυρήνας του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν αλλάζει'


Ο πυρήνας του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν αλλάζει'

Ο πυρήνας του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν αλλάζει, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το Υπουργείο επεξεργάζεται προτάσεις που θα καταστήσουν απολύτως σαφές ότι η αξιολόγηση είναι εργαλείο διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και διοίκησης και, σε καμία περίπτωση, δεν συνδέεται με το πρόγραμμα κινητικότητας, με τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, ενώ δεν έχει καμία μισθολογική ή υπηρεσιακή συνέπεια για τον υπάλληλο. Κάτι που έχει τονίσει κατ’ επανάληψη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Η συγκριτική αξιολόγηση συνιστά το απαραίτητο μεταβατικό στάδιο προετοιμασίας προς το οριστικό σύστημα αξιολόγησης, που έχει δεσμευτεί το Υπουργείο να φέρει εντός των επομένων μηνών προς ψήφιση στη Βουλή και αφού πρώτα υπάρξει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συζητήθηκε η ακόμη περισσότερη ενίσχυση στην απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης, του ελέγχου των πλαστών πιστοποιητικών και του ελέγχου της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κάτι που έχει δρομολογήσει ήδη τους τελευταίους 13 μήνες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, από τις αρχές του 2013, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έχουν απομακρυνθεί, για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων, περισσότεροι από 500 υπάλληλοι.

Ειδικότερα, το 2013 αποχώρησαν για τους παραπάνω λόγους 220 δημόσιοι υπάλληλοι, το δε α’ τετράμηνο (Ιανουάριος- Απρίλιος) του 2014, έχουν αποχωρήσει για τους ίδιους λόγους 304 υπάλληλοι. Πρόκειται για αναγκαστικές αποχωρήσεις πειθαρχικής ή ποινικής προέλευσης και για ανακλήσεις διορισμών ή καταγγελίες συμβάσεων λόγω υποβολής πλαστών δικαιολογητικών.

Ο στόχος για την ολοκλήρωση των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014, όπως αυτός έχει συμφωνηθεί από την κυβέρνηση, παραμένει, επισημαίνουν οι πηγές από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  

Πηγή Capital.gr


http://taxheaven.gr

 2 
 στις: Σήμερα στις 01:25:05 πμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Αναβάθμισε την Ελλάδα ο Moody’s


Την αναβάθμιση του ελληνικού μακροπρόθεσμου αξιόχρεου (των ομολόγων) κατά δυο βαθμίδες, από Caa3 σε Caa1, με σταθερή προοπτική ανακοίνωσε πριν από λίγο ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's.

Όπως επισημαίνει ο οίκος στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο παραμένει αμετάβλητο στην κατηγορία Νot Prime (NP).

Στην αιτιολόγηση της απόφασής της αυτής, η Moody's επικαλείται τη σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της Ελλάδας και στην εκτίμησή της ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη δημοσιονομική προσαρμογή. Βάσει των εκτιμήσεων αυτών ο οίκος προβλέπει σταδιακή μείωση της σχέσης χρέους προς ΑΕΠ, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί εφέτος και να αρχίσει να μειώνεται από το 2015.

Ο οίκος επικαλείται ακόμη τη βελτίωση στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, που βασίζεται τόσο στην κυκλική ανάκαμψη όσο και στην πρόοδο που επετεύχθη στην προώθηση των δομικών μεταρρυθμίσεων και στην εξισορρόπηση της οικονομίας.

Τέλος, ο οίκος επικαλείται το μειωμένο επιτοκιακό κόστος του χρέους για τον προϋπολογισμό και αντιστοίχως την επέκταση της ωρίμανσης του, που ενισχύουν τις δημοσιονομικές δυνατότητες και μειώνουν τους χρηματοδοτικούς κινδύνους.

Ο οίκος είχε προχωρήσει για τελευταία φορά σε αναβάθμιση της Ελλάδας στα τέλη Νοεμβρίου του 2013, τοποθετώντας την αξιολόγηση σε «Caa3» από «C» και την προοπτική σε «σταθερή». Αντίθετα, δεν είχε εκδώσει αξιολόγηση για την Ελλάδα στις αρχές Απριλίου, όπως αναμένονταν.

Λίγο αργότερα όμως, στις 29 Απριλίου είχε προχωρήσει σε αναβάθμιση της προοπτικής του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε «σταθερό» από «αρνητικό».

Σημειώνεται ότι ο Fitch στις 23 Μαΐου αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας σε «Β» από «Β-» με σταθερές προοπτικές. Από την πλευρά της ο S&P κατατάσσει την Ελλάδα σε «Β-».

Πηγή enikos.gr

http://taxheaven.gr

 3 
 στις: Σήμερα στις 01:25:05 πμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
ΕΤΕΑ - Παράταση περιόδου υποβολής ηλεκτρονικών αρχείων μέχρι την 31.10.2014


Η Διοίκηση του ΕΤΕΑ ανακοινώνει ότι παρατείνεται η περίοδος υποβολής ηλεκτρονικών αρχείων μέχρι 31-10-2014, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργοδότες στην αποστολή των ζητούμενων αρχείων.

Από τη Διοίκηση του ΕΤΕΑ


http://taxheaven.gr

 4 
 στις: Αύγουστος 01, 2014, 09:25:08 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Ξεκίνησε η ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ - Τα πρώτα εκκαθαριστικά βρίσκονται ήδη στoυς λογαρισμούς των φορολογούμενων


Άρχισε σταδιακά να «ενημερώνεται» το Taxis με τα ποσά που χρωστάει καθένας από μας για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Τα εκκαθαριστικά έχουν ήδη αναρτηθεί στον λογαριασμό των περισσότερων φορολογούμενων στο Taxis, ενώ στην εφαρμογή Ε9 υπάρχει και Ειδοποιητήριο πληρωμής με τις σχετικές δόσεις και την Ταυτότητα Οφειλής.
http://taxheaven.gr

 5 
 στις: Αύγουστος 01, 2014, 05:25:06 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Γκίκας Χαρδούβελης: «Το πολύ ξύλο το έχουμε φάει»


«Όσο βαίνουμε προς το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, τα μέτρα που προωθούνται θα έχουν περισσότερο διαρθρωτικό χαρακτήρα. Δηλαδή το πολύ "ξύλο", το δημοσιονομικό, το έχουμε φάει. Ο δρόμος όμως αυτός δεν έχει τελειώσει, είμαστε σε δύσκολες στιγμές και πρέπει να τα δούμε όλα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στους βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και συζητούν το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος για πρώτη φορά μιλά στη Βουλή προκειμένου να εισηγηθεί νομοσχέδιο που υπογράφει, έσπευσε να υπενθυμίσει ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξάρτητα αν προσέφυγαν στον μηχανισμό στήριξης, αναγνωρίζουν εμπράκτως ότι ο δρόμος των τολμηρών αλλαγών με προοδευτικό πρόσημο και οι μεταρρυθμίσεις για να είναι βιώσιμη η ευρωπαϊκή οικονομία, είναι μονόδρομος.


http://taxheaven.gr

 6 
 στις: Αύγουστος 01, 2014, 05:25:05 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο Δρ. Τάσος Αναστασάτος


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tηλ.:210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014

Δελτίο Τύπου

Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο Δρ. Τάσος Αναστασάτος.

Ο Τάσος Αναστασάτος ήταν έως πρότινος Senior Economist (Ανώτερος Οικονομολόγος) της Eurobank. Είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο Warwick της Μ. Βρετανίας και πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Έχει διατελέσει Οικονομολόγος της Τραπέζης της Ελλάδος, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Loughborough και Επισκέπτης Μέλος Δ.Ε.Π. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στους τομείς των διεθνών μακροοικονομικών και χρηματοοικονομικών, καθώς και των διαρθρωτικών και δημοσιονομικών ζητημάτων της ελληνικής οικονομίας.

http://taxheaven.gr

 7 
 στις: Αύγουστος 01, 2014, 04:25:07 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Οι νέοι Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β', αρ. 2090, 31-07-2014 η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την κωδικοποίηση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.).
Οι Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ., ρυθμίζουν το περιεχόμενο του προστατευτέου αγαθού, την παραβατική συμπεριφορά, την πράξη ή την παράλειψη που βλάπτει τον καταναλωτή, τον τρόπο προστασίας της αγοράς, τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς, τα χαρακτηριστικά των προϊόντων, τις προϋποθέσεις λειτουργίας των διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων, τις κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης και κάθε άλλο θέμα που σχετίζεται με την τήρηση των διατάξεων του ν. 4177/2013 "Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις."


http://taxheaven.gr

 8 
 στις: Αύγουστος 01, 2014, 03:25:10 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Το Β.Ε.Α. σχετικά με την απενεργοποίηση του Α.Φ.Μ.


Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
Athens Chamber of Small and Medium Industries


- 01/08/2014

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας με αφορμή τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών σχετικά με την αναστολή ή την απενεργοποίηση του ΑΦΜ των επιχειρήσεων, επισημάνει ότι η εφαρμογή της θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση εφόσον γίνει προσδιορισμός της βαριάς και συστηματικής φοροδιαφυγής και διαχωρισμός της από την εντός της κρίσης φοροαδυναμία.

Σε διαφορετική περίπτωση στην σημερινή δύσκολη οικονομική πραγματικότητα η απενεργοποίηση του ΑΦΜ θα ισοδυναμεί με αιφνίδιο φορολογικό θάνατο μιας επιχείρησης αφού, χωρίς αυτόν, παύει να λειτουργεί και να πληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Σε μια αγορά που με δυσκολία στέκεται στα πόδια της, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης, της μειωμένης κατανάλωσης και των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων, καλούμε την Κυβέρνηση και το Κοινοβουλευτικό Σώμα να επανεξετάσει το πλαίσιο εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης, προτείνοντας ως βασική προϋπόθεση εφαρμογής της, τον διαχωρισμό της πρόθεσης, από την αδυναμία πληρωμής και τη δικαιολογημένη καθυστέρηση καταβολής των φόρων  από την πλευρά των επιχειρήσεων.

Η Διοίκηση του ΒΕΑ επισημαίνει, ότι δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι μετά από μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης η δυνατότητα ακόμα και υγειών επιχειρήσεων να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είναι οριακή και κάνει έκκληση να επικρατήσει η λογική και όχι επιλογές που οδηγούν στον αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ταυτόχρονα να προβληματιστούμε όλοι για την επιτυχία των μέχρι σήμερα ακολουθούμενων πολιτικών, τα αποτελέσματα των οποίων μας οδηγούν στην άμεση αναθεώρηση τους.

http://taxheaven.gr

 9 
 στις: Αύγουστος 01, 2014, 03:25:09 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Οδηγίες για τις διορθώσεις των δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. και για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις Ε9 από το υπ. Οικ.


Με την ΠΟΛ.1186/2014 κοινοποιείται το άρθρο 52 του ν. 4276/2014 το οποίο επέφερε αλλαγές στις διατάξεις περί Ε9 και ΕΝ.Φ.Ι.Α. και δίνονται οδηγίες για την μη επιβολή προστίμων σε εκπρόθεσμες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων ετών 2011, 2012 και 2013, τις διορθώσεις των δηλώσεων Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), την διαρκής ενημέρωση της δήλωσης στοιχείων ακινήτων και τη δήλωση στοιχείων ακινήτων σε περιπτώσεις κληρονομικής διαδοχής.

Δείτε την εγκύκλιο από το φορολογικό αρχείο του κόμβου


http://taxheaven.gr

 10 
 στις: Αύγουστος 01, 2014, 02:25:08 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Ο.Ε.Ε.: Ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των λογιστών - φοροτεχνικών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, με την ολοκλήρωση της νέας διαδικασίας αξιολόγησης για την απόκτηση της Α’ Τάξης των Λογιστών – Φοροτεχνικών, επιθυμώ να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας.

Η διαδικασία που ακολουθήσαμε για πρώτη φορά, αξιολόγηση μέσω διαδικτύου, εντάσσεται στη σταδιακή μετάβαση της πλήρους αυτοματοποίησης των υπηρεσιών που θα παρέχει το Ο.Ε.Ε προς τα μέλη του και τους λογιστές φοροτεχνικούς.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και για τη συμβολή σας στην προσπάθεια βελτίωσης της διαδικασίας, ώστε στο άμεσο μέλλον, ο λογιστής φοροτεχνικός μόλις συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο προϋπηρεσίας, να προχωρά χωρίς αναμονή στη διαδικασία αξιολόγησης για την απόκτηση της Α τάξης.


Κωνσταντίνος Κόλλιας
Πρόεδρος ΟΕΕ
http://taxheaven.gr

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
TAXPLANET © 2009

nlogn information technologies