Logo
        Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
  Αυτόματη επανασύνδεση:

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
 1 
 στις: Νοέμβριος 01, 2014, 10:50:43 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Φρένο στις κατασχέσεις φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 300.000 ευρώ, βάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έως τα Χριστούγεννα.

 «Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους χωρίς το άγχος της κατάσχεσης»,τονίζει στα «ΝΕΑ» η ΓΓΔΕ Κ. Σαββαϊδου, εξηγώντας ότι το πάγωμα των κατασχέσεων δεν αφορά τους πολύ μεγάλους οφειλέτες. Για όσους χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ, οι κατασχέσεις δεν αδρανοποιούνται. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, συνήθως επιστρατεύονται τα μεγάλα μέσα, όπως κατασχέσεις ακινήτων, τα οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ακυρώσουν με μία απλή κίνηση: μπαίνοντας στη ρύθμιση.

Το δίχτυ προστασίας που απλώνεται αφορά κυρίως όσους οφείλουν φόρο εισοδήματος ή φόρους ακινήτων και περιμένουν τη ρύθμιση για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους σε πολλές δόσεις. Και είναι πάρα πολλοί. Κάτι λιγότερο από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν έως 20.000 ευρώβεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές έως την 1η Οκτωβρίου.

Όλοι αυτοί, έως τα Χριστούγεννα, θα μπορούν να είναι ήσυχοι έναντι του ενδεχόμενου κατασχέσεων. Αν δεν ενταχθούν στη ρύθμιση στη συνέχεια, θα πρέπει μάλλον να ανησυχούν...

Το υπουργείο Οικονομικών έχει προειδοποιήσει πως μετά την ευκαιρία ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 100 δόσεις, οι κατασχέσεις θα είναι προ των πυλών για όσους γυρίσουν την πλάτη στη ρύθμιση.

Σήμερα, χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν αφήσει απλήρωτες τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος ή τις δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ περιμένουν εναγωνίως τη νέα ρύθμιση για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Τα τηλεφωνήματα στη ΓΓΔΕ είναι καθημερινά, από φορολογούμενους που φοβούνται ότι μέχρι να ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πύλες της ρύθμισης μπορεί να έρθει η εφορία και τους να τους πάρει τις λιγοστές καταθέσεις που διατηρούν για ώρα ανάγκης.

Σε αυτή την αγωνία έρχεται να απαντήσει η απόφαση της κ. Σαββαϊδου. Μέχρι να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση και να... πάρει μπροστά, κατασχέσεις για τους «μικρούς» δεν θα γίνονται.

Η ειδική εφαρμογή για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο taxisnet αναμένεται να ανοίξει έως τις 15 Νοεμβρίου και το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως το τέλος του έτους κρίνεται επαρκές για να ενταχθεί η συντριπτική πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων στη νέα ρύθμιση.

Η καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής εκπνέει στις 31 Μαρτίου 2015, αλλά ο «πάγος» στις κατασχέσεις θα «λιώσει» νωρίτερα, ίσως ως μέσο πίεσης για να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να μην απειληθεί η πορεία είσπραξης των δημοσίων εσόδων.

01/11/2014
Πηγή: www.euro2day.gr

 2 
 στις: Νοέμβριος 01, 2014, 10:47:35 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας  2015  στο Taxis.

Όπως και τα προηγούμενα δύο έτη, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων του Τaxis, θα συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και αφού θα αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματος τους θα εκτυπώνουν την ταυτότητα οφειλής με την οποία θα εξοφλούν το φόρο σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.

Η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας εκπνέει, όπως κάθε έτος, στα τέλη Δεκεμβρίου 2014. Το ύψος των τελών διαμορφώνεται ως εξής:
Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010

•Για 51 μέχρι 300 κ.εκ. θα πληρώσουν 22 ευρώ.
•Για 301 μέχρι 785 κ.εκ. θα πληρώσουν 55 ευρώ.
•Για 786 μέχρι 1.071 κ.εκ. θα πληρώσουν 120 ευρώ.
•Για 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 135 ευρώ.
•Για 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ. θα πληρώσουν 240 ευρώ.
•Για 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ. θα πληρώσουν 265 ευρώ.
•Για 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ. θα πληρώσουν 300 ευρώ.
•Για 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 660 ευρώ.
•Για 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 880 ευρώ.
•Για 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.100 ευρώ.
•Για 4.001 και άνω κ.εκ. θα πληρώσουν 1.320 ευρώ.

Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010

•Από 0 – 100 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0 ευρώ.
•Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 ευρώ.
•Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,10 ευρώ.
•Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,70 ευρώ.
•Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,25 ευρώ.
•Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,55 ευρώ.
•Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,80 ευρώ.
•Άνω των 251 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 3,40 ευρώ.

01/11/2014
Πηγή: www.in.gr

 3 
 στις: Σεπτέμβριος 21, 2014, 04:54:19 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Πλήθος τηλεφωνημάτων από φορολογουμένους για διευκρινήσεις δέχεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Μπορεί τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ να αναρτήθηκαν ήδη στο Taxisnet, ωστόσο οι σχετικοί εγκύκλιοι για τους απαλλασσόμενους από το φόρο ή τους δικαιούχους έκπτωσης δεν έχουν ακόμη εκδοθεί. Δεδομένου ότι πέραν από τα εισοδηματικά κριτήρια η κυβέρνηση έθεσε και περιουσιακά κριτήρια προκειμένου να δικαιούται κάποιος την έκπτωση, η κατάσταση περιπλέκεται πρόσθετα.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ήδη δέχεται πλήθος τηλεφωνημάτων από φορολογουμένους που ζητούν διευκρινίσεις σχετικά με το πότε υπάρχει απαλλαγή ή έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ και ειδικά με το τι συμβαίνει με την προϋπόθεση των 150 τ.μ. και τι ισχύει για τα ημιτελή κτίσματα. Η εγκύκλιος που αναμένεται να εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να ξεκαθαρίζει το εάν το περιουσιακό όριο της κατοικίας των 150 τ.μ. αφορά στην πρώτη κατοικία; στη συνολική επιφάνεια κατοικιών και οικοπέδων ή αν η επιφάνεια ημιτελών κτισμάτων προσμετρείται στην επιφάνεια των 150 τ.μ..

Καθώς ο νόμος για το κριτήριο της ακίνητης περιουσίας ορίζει ότι το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχει το νοικοκυριό δικαιώματα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 150 τ.μ., θα πρέπει να δοθούν διευκρινίσεις για το τι μετράει στο σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων. Κατά κάποιες εκτιμήσεις θα πρέπει να προσμετρούνται όλα τα κτίσματα ακόμη δε και τα ημιτελή, αλλά άλλες προσεγγίσεις δεν θεωρούν πως θα πρέπει να γίνει έτσι.

Μέχρι λοιπόν να ολοκληρωθεί η έκδοση των εγκυκλίων κανείς ιδιοκτήτης με ακίνητο, οικόπεδο ή κτίσμα, κοντά στα 150 τ.μ. δεν θα ξέρει το εάν χάνει ή όχι την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ.

 4 
 στις: Σεπτέμβριος 21, 2014, 04:51:53 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Σχέδιο για επιστροφή 10 δισ. στις ελληνικές τράπεζες

Φέρτε πίσω τα λεφτά και ξεχάστε πόθεν έσχες, φορολογικούς ελέγχους και συντελεστές 42%. Βάλτε τα στις ελληνικές τράπεζες και με εφάπαξ φόρο 15% ή κάντε επενδύσεις και εξασφαλίστε φορολόγηση του κεφαλαίου με συντελεστή 7,5% μια και έξω και πλήρη φορολογική αμνηστία.

Το μήνυμα αυτό θέλει να εκπέμψει η κυβέρνηση, στον βαθμό που να ξεπεράσει τις ενστάσεις της τρόικας, προς τους απανταχού Έλληνες με λεφτά κρυμμένα στο εξωτερικό ή ακόμα και σε σεντούκια ή θυρίδες στο εσωτερικό, εκτιμώντας ότι έτσι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε κεφάλαια τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Με 15% συντελεστή φόρου, το κέρδος για το ελληνικό Δημόσιο είναι 1,5 δισ. ευρώ ή «μισός ΕΝΦΙΑ» όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές. Θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν μια ταχύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους, συμπληρώνουν.

Τα 10 δισ. ευρώ των κεφαλαίων είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «όσα τα μαξιλάρι ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας», ποσό ικανό να δώσει βαθιά ανάσα ρευστότητας στις τράπεζες και αναπτυξιακή ώθηση. Μια τέτοιου μεγέθους ένεση ρευστότητας κρίνεται παραπάνω από πολύτιμη για τις τράπεζες ιδίως όταν - με τα σημερινά δεδομένα - δεν θα έχουν από τις αρχές του 2015 τη δυνατότητα να προσφεύγουν στην ΕΚΤ για φθηνό δανεισμό με ενέχυρο τίτλων.

 5 
 στις: Σεπτέμβριος 21, 2014, 04:50:10 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Σε ποιες κατηγορίες ιδιοκτησιών αφορούν

Στον «αέρα»του Taxisnet βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που αφορούν σε πάνω από 1.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο Taxisnet, τα εκκαθαριστικά αυτά αφορούν σε:

(α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α.,
(β) εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία,
(γ) την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και (δ) τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. Που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Η μείωση που θα δουν στο εκκαθαριστικό τους οι ιδιοκτήτες που ανήκουν στην (α) κατηγορία σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσει ακόμα και το 90%.

Σημειώνεται ότι αρχικά τα νέα εκκαθαριστικά επρόκειτο να δοθούν τη Δευτέρα, όμως τελικά είναι διαθέσιμα μία ημέρα νωρίτερα.

 6 
 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 01:25:10 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Βιντεο -Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ - Θα λογοδοτήσουν όσοι έκαναν λάθη στον ΕΝΦΙΑ


Τα βασικά μέτρα που ανακοίνωσε :

• Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%. Παράλληλα με την μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα διατηρηθεί το επίδομα θέρμανσης

• Αύξηση του αριθμού των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και "αισθητή" μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης. Οι λεπτομέρειες των δύο αυτών μέτρων θα ανακοινωθούν κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού τον Νοέμβριο.

• Ο ΕΝΦΙΑ θα διορθωθεί και σε "Μερικά" χρόνια θα γίνει ανταποδοτικός. Οι Μειώσεις για τα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα γίνουν πριν ολοκληρωθεί την καταβολή του φόρου.

Σταδιακά θα γίνουν οι μειώσεις στην φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων. Στα φυσικά πρόσωπα η ανώτατη κλίμακα θα μειωθεί από 42 στο 32, ενώ στα Νομικά από 26 στο 15

Τέλος επίσης ανέφερε ότι όσοι έκανα τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ έχουν δώσει λόγο ή θα δώσουν λόγο...

Δείτε τα δύο σχετικά βίντεο με τις ανακοινώσεις.


http://taxheaven.gr

 7 
 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 12:25:08 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Βιντεο -Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ - Θα λογοδοτήσουν όσοι έκαναν λάθη στον ΕΝΦΙΑ


Τα βασικά μέτρα που ανακοίνωσε :

• Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%. Παράλληλα με την μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα διατηρηθεί το επίδομα θέρμανσης

• Αύξηση του αριθμού των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και "αισθητή" μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης. Οι λεπτομέρειες των δύο αυτών μέτρων θα ανακοινωθούν κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού τον Νοέμβριο.

• Ο ΕΝΦΙΑ θα διορθωθεί και σε "Μερικά" χρόνια θα γίνει ανταποδοτικός. Οι Μειώσεις για τα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα γίνουν πριν ολοκληρωθεί την καταβολή του φόρου.

Σταδιακά θα γίνουν οι μειώσεις στην φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων. Στα φυσικά πρόσωπα η ανώτατη κλίμακα θα μειωθεί από 42 στο 32, ενώ στα Νομικά από 26 στο 15

Τέλος επίσης ανέφερε ότι όσοι έκανα τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ έχουν δώσει λόγο ή θα δώσουν λόγο...

Δείτε τα δύο σχετικά βίντεο με τις ανακοινώσεις.


http://taxheaven.gr

 8 
 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 11:25:28 πμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Ηλεκτρονικό μητρώο για όλα τα κτίρια


Από την ερχόμενη χρονιά ξεκινά η διαδικασία για την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κτισμάτων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών, με στόχο όλα τα στοιχεία να αποτυπωθούν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα τηρείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα περίπου 500.000 αυθαίρετα που έχουν (ή θα έχουν) υπαχθεί στους νόμους της τακτοποίησης, για τα οποία η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί εντός πενταετίας.

Η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω του νέου θεσμού της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και θα είναι υποχρεωτική. Ακίνητα χωρίς Ηλεκτρονική Ταυτότητα δεν θα μπορούν να μεταβιβάζονται και μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων προθεσμιών, θα θεωρούνται παντελώς αυθαίρετα.

Πηγή Εθνος

http://taxheaven.gr

 9 
 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 01:25:18 πμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Μείωση 0,3% του Α.Ε.Π. κατά το β' τρίμηνο του έτους


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Πειραιάς, 01-09-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ: 2o Τρίμηνο 2014 (Προσωρινά στοιχεία)


Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνεται το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) για το 2o τρίμηνο του 2014 (προσωρινά στοιχεία).

Οι χρήστες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους- όπως αναφέρθηκε στο δελτίο τύπου των τριμηνιαίων εθνικών λογαριασμών στις 11/03/2014- ότι τα τριμηνιαία στοιχεία για τα έτη από το 2012 και μετά έχουν υπολογιστεί σύμφωνα με μια τυποποιημένη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για προσωρινές εκτιμήσεις, η οποία βασίζεται κυρίως στη χρήση των αποτελεσμάτων των βραχυχρόνιων στατιστικών χωρίς να γίνεται προσαρμογή (benchmarking) στις εκτιμήσεις των ετήσιων αποτελεσμάτων των αντιστοίχων ετών. Εντούτοις, αυτή η προσαρμογή (benchmarking) θα πραγματοποιηθεί όταν ολοκληρωθούν οι εν εξελίξει εργασίες αναθεώρησης των ετήσιων εθνικών λογαριασμών, οι οποίες ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ στις 15/10/2013. Η αναθεώρηση αφορά την ενσωμάτωση νέων και επικαιροποιημένων δεδομένων από διαφορετικές πηγές στην παραγωγή των ετήσιων εθνικών λογαριασμών, με τους κατάλληλους ελέγχους ποιότητας στις πηγές και μεθόδους, όπου απαιτείται. Η αναθεώρηση αυτή συνδυάζεται με ένα ευρύτερο πλαίσιο στατιστικών εργασιών για την εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών-ΕΣΛ 2010 (European System of Accounts- ESA 2010) και με την τακτική αναθεώρηση του έτους βάσης για τους εθνικούς λογαριασμούς (από 2005 σε 2010). Αυτός ο συνδυασμός των στατιστικών εργασιών θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2014. Οι χρήστες θα πρέπει να σημειώσουν προσεκτικά ότι αυτές οι εργασίες, κατά την ολοκλήρωσή τους τον Σεπτέμβριο του 2014, μπορεί να οδηγήσουν σε αρκετά σημαντικές αναθεωρήσεις τόσο των ετήσιων, όσο και των τριμηνιαίων στοιχείων που θα προσαρμοστούν σε αυτά. Επομένως, οι χρήστες θα πρέπει να λάβουν προσεκτικά υπόψη τους τα παραπάνω κατά τη χρήση των επιπέδων και ρυθμών μεταβολής των στοιχείων τριμηνιαίων εθνικών λογαριασμών που παρέχονται στο παρόν δελτίο τύπου .

Με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), σε όρους όγκου1, κατά το 2o τρίμηνο του 2014 παρουσίασε μείωση κατά 0,3% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2013, έναντι της μείωσης κατά 0,2% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση του 2oυ τριμήνου (flash estimate) και είχε ανακοινωθεί στις 13 Αυγούστου 2014. Η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Ιουνίου εισαγωγών και εξαγωγών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

Η συνολική καταναλωτική δαπάνη δεν παρουσίασε μεταβολή σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2013 (Πίνακας 4).

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 0,8 % σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2013 (Πίνακας 4).

Αύξηση κατά 5,3% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2013 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (Πίνακας 4). Οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 3,4% και οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 15,6%.

Αύξηση κατά 4,6% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2013 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (Πίνακας 4). Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 4,2% και οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 6,0%.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι τα στοιχεία ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο 2014 έχουν αναθεωρηθεί λόγω της ενσωμάτωσης νέων στοιχείων βραχυχρόνιων στατιστικών (Αναθεώρηση Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής, διαθεσιμότητα δείκτη τιμών Παραγωγού στις Υπηρεσίες) και επικαιροποίησης στοιχείων γενικής κυβέρνησης.* Ποσοστιαία μεταβολή ως προς το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.


1 Αλυσωτοί δείκτες όγκου

2 Όπως έχει επισημανθεί στις προηγούμενες ανακοινώσεις, λόγω της διακοπής της χρονολογικής σειράς των  τριμηνιαίων στοιχείων της Γενικής Κυβέρνησης και τη διαθεσιμότητα στοιχείων για μια πολύ μικρή χρονική περίοδο(1ο τρίμηνο 2009 - 2ο τρίμηνο 2014) όπου πρέπει να εφαρμοστεί η εποχική διόρθωση, σε συνδυασμό  με τις σημαντικές μεταβολές που σημειώνονται στους οικονομικούς δείκτες  βάσει των οποίων εκτιμάται το τριμηνιαίο ΑΕΠ, η εφαρμογή της εποχικής διόρθωσης δεν παρέχει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι μόνο τα μη εποχικά διορθωμένα. Η ΕΛΣΤΑΤ  συνεργάζεται με τη Eurostat για την παραγωγή των εποχικά διορθωμένων τριμηνιαίων στοιχείων.


Αναλυτικοί Πίνακες: http://www.statistics.gr/

Πληροφορίες:
Δ/νση Εθνικών Λογαριασμών
Τμήμα Τριμηνιαίων. Περιφερειακών και Δορυφορικών Λογ/μών
Κώστας Παπανδρέου, Tel : 213 135 2566
e-mail papandk@statistics.gr
Ακης Τσαγκουρνός Tel : 213 135 2569
e-mail tsagourn@statistics.gr
Fax : 213 135 2552
http://taxheaven.gr

 10 
 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 01:25:17 πμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Νέες δωρεάν ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Π. Κουκουλόπουλος: «Βασικός στόχος να δίνουμε γρηγορότερα στους παραγωγούς τις αποζημιώσεις»

«Ο εκσυγχρονισμός της χώρας είναι μια διαρκής ανάγκη ιδιαίτερα στην εποχή που κυριαρχείται από τη νέα τεχνολογία. Έχουμε κάνει αρκετά βήματα, αλλά είμαστε αρκετά μακριά από τον ένα κωδικό για τον πολίτη. Το συγκεκριμένο βήμα που γίνεται σήμερα:

-Πρώτον ενισχύει τη διαφάνεια που είναι απαίτηση των καιρών και των πολιτών, διότι διευκολύνει τα μέγιστα τις διασταυρώσεις στοιχείων.

-Δεύτερον μας οδηγεί σε μια μεγάλη απλούστευση που σημαίνει μείωση γραφειοκρατίας και πιο κοντά στο στόχο για ένα σύγχρονο κράτος.

-Τρίτον, εξυπηρετεί τον πολίτη και μάλιστα υπάρχει πρόβλεψη έτσι ώστε όσοι στερούνται πρόσβασης στο διαδίκτυο ή δείχνουν αδυναμία να το χρησιμοποιήσουν, να εξυπηρετούνται μέσω των ΚΕΠ».

Τα παραπάνω τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον ΕΛΓΑ, όπου μαζί με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Βασίλη Έξαρχο και το Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Τσαβδάρη παρουσίασαν τις νέες δωρεάν ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε ότι το ΥπΑΑΤ καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, ώστε το επόμενο διάστημα, με κύριο στόχο την επιτάχυνση της καταβολής των αποζημιώσεων στους αγρότες, οι δηλώσεις Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) να υποβάλλονται πολύ νωρίτερα, δηλαδή στο πρώτο δίμηνο του έτους.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι άμεσα πρόκειται μέσω σύμβασης να θεμελιωθεί μια μακροχρόνια συνεργασία του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο βασικός μας στόχος είναι το ΟΣΔΕ να γίνεται νωρίτερα και με τη δήλωση της καλλιέργειας – εκτροφής, ο παραγωγός να μπορεί να θεμελιώνει το δικαίωμά του στην αποζημίωση. Δεν είναι δυνατόν μετά την περιπέτεια του «πακέτου Χατζηγάκη» και μετά τους καταλογισμούς που τελεσίδικα και αμετάκλητα έχει δεχθεί η χώρα να μιλάμε για προκαταβολές αποζημιώσεων. Είναι βασικός στόχος να δίνουμε γρηγορότερα στους παραγωγούς τις αποζημιώσεις και θα το καταφέρουμε. Το βασικό υπόβαθρο για αυτήν την προσπάθεια είναι η εξυγίανση του ΕΛΓΑ που πετύχαμε, με το νόμο που ψηφίσαμε το 2010, και με ένα απίστευτο έργο που έχουν σηκώσει στην πλάτη τους οι εργαζόμενοι και οι διοικήσεις του ΕΛΓΑ, από τότε μέχρι σήμερα.

Επισημαίνεται ότι οι νέες υπηρεσίες που τίθενται σε εφαρμογή από τον ΕΛΓΑ, μέσω της ιστοσελίδας του, αφορούν: την έκδοση και εκτύπωση βεβαίωσης καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς, της ασφαλιστικής ενημερότητας, της βεβαίωσης καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ ή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για φορολογική χρήση, της αναλυτικής κατάστασης καταβολής αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής ΕΛΓΑ, της αναλυτικής κατάστασης καταβολής αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου ΕΛΓΑ και της δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής .

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της εισήγησης του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, όλα τα στελέχη και το προσωπικό, όπως και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και όλους τους συντελεστές για αυτό το εγχείρημα.

Ο εκσυγχρονισμός της χώρας είναι μια διαρκής ανάγκη ιδιαίτερα στην εποχή που κυριαρχείται από τη νέα τεχνολογία. Έχουμε κάνει αρκετά βήματα, αλλά είμαστε αρκετά μακριά από τον ένα κωδικό για τον πολίτη.

Το συγκεκριμένο βήμα που γίνεται σήμερα στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ είναι άλμα και θα εξηγήσω γιατί:

-Πρώτον, ενισχύει τη διαφάνεια που είναι απαίτηση των καιρών και των πολιτών, διότι διευκολύνει τα μέγιστα τις διασταυρώσεις στοιχείων.

-Δεύτερον μας οδηγεί σε μια μεγάλη απλούστευση που σημαίνει μείωση γραφειοκρατίας και πιο κοντά στο στόχο για ένα σύγχρονο κράτος.

-Τρίτον, εξυπηρετεί τον πολίτη και μάλιστα επειδή υπάρχει σε πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού τεχνολογικός αναλφαβητισμός, υπάρχουν δηλαδή προβλήματα στην πρόσβαση, προηγήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων, σύμφωνα με την οποία και όσοι στερούνται την πρόσβαση στο διαδίκτυο ή δείχνουν αδυναμία να το χρησιμοποιήσουν, εξυπηρετούνται μέσω των ΚΕΠ.

Πριν από το τέλος του 2014 θα γίνει αντίστοιχη διαδικασία και στο άλλο νευραλγικό «εργαλείο» αγροτικής πολιτικής της χώρας που είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Γιατί ακριβώς το ίδιο άλμα, θα υπάρχει στο ΟΣΔΕ. Σε λίγο καιρό το ΟΣΔΕ και η ασφαλιστική κάλυψη των αγροτών θα έχουν ένα κωδικό.

Συγκεκριμένα, με έναν κωδικό, που θα δίνουν μέσω του ΑΦΜ τους οι αγρότες, θα συναλλάσσονται με το κράτος, μέσω της συνεργασίας του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Έχει τεράστια σημασία ότι η ελληνική αγροτιά είναι η πρώτη που έρχεται πιο κοντά από τον υπόλοιπο πληθυσμό στο μακρινό στόχο του ενός κωδικού. Και έχει τεράστια σημασία ότι γίνεται αυτό το βήμα, γιατί από καμιά άλλη τάξη η χώρα δεν περιμένει ό,τι περιμένει από την αγροτιά. Πρέπει να τη στηρίξουμε για να στηρίξει και η αγροτιά την πατρίδα.

Υπάρχει ένας μεγάλος στόχος για τον ΕΛΓΑ και το άλμα που κάνουμε σήμερα μας φέρνει πιο κοντά στην εκπλήρωση αυτού του στόχου που είναι: να κάνουμε πολύ πιο γρήγορα όλες τις πληρωμές προς τους Έλληνες παραγωγούς για τις ζημιές που υφίστανται από καιρικές και άλλες συνθήκες.

Η αναλογιστική μελέτη θα μας βοηθήσει να δούμε αν πρέπει να κάνουμε αυξομειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, αν πρέπει να ανοίξουμε τη «βεντάλια» των ζημιών που αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ.

Βασική μας προτεραιότητα είναι το ΟΣΔΕ να γίνεται νωρίτερα, και με τη δήλωση της καλλιέργειας - εκτροφής ο παραγωγός να μπορεί να θεμελιώνει το δικαίωμά του στην αποζημίωση.

Δεν είναι δυνατόν μετά της περιπέτειας του «πακέτου Χατζηγάκη» και μετά τους καταλογισμούς που τελεσίδικα και αμετάκλητα έχει δεχθεί η χώρα να μιλάμε για προκαταβολές αποζημιώσεων.

Βασικός μας στόχος να δίνουμε γρηγορότερα στους παραγωγούς τις αποζημιώσεις και θα το καταφέρουμε. Το υπόβαθρο για αυτήν την προσπάθεια είναι η εξυγίανση του ΕΛΓΑ που πετύχαμε με το νόμο που ψηφίσαμε το 2010 και με ένα απίστευτο έργο που έχουν σηκώσει στην πλάτη τους οι εργαζόμενοι και οι διοικήσεις του ΕΛΓΑ, από τότε μέχρι σήμερα. Ο ΕΛΓΑ δούλευε με 61 εκατ. ευρώ λειτουργικά έξοδα και σήμερα δουλεύει με 18 εκατ. ευρώ.

Και επειδή κάποιοι επιμένουν να καταστροφολογούν θέλω να απευθύνω ένα ερώτημα: Μπορούμε και θέλουμε να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν το 2009;

Όποιος δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα πιστεύω ότι δεν πρέπει να ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό. Αυτός βέβαια ο κάποιος, δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση αλλά, δυστυχώς, η αντιπολίτευση».


http://taxheaven.gr

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
TAXPLANET © 2009

nlogn information technologies