Logo
        Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
  Αυτόματη επανασύνδεση:

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
 1 
 στις: Μάιος 23, 2015, 06:05:18 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου, επισημαίνουμε τα στοιχεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2014.

 1. Σε πολλές περιπτώσεις δεν εμφανίζονται τα στοιχεία των ακινήτων στο έντυπο Ε2 προσυμπληρωμένα βάσει του Ε9 ή του περσινού Ε2. Σε τέτοιες περιπτώσεις μην προχωρήσετε στη συμπλήρωση των στοιχείων, αλλά αναμείνατε, καθώς σταδιακά συνεχίζεται η ενημέρωσή τους από τη ΓΓΠΣ.

2. Σχετικά με τους τόκους των καταθέσεων έχουν διαπιστωθεί περιπτώσεις που ο φόρος τόκων δεν έχει υπολογιστεί σωστά. Μάλιστα εάν λόγω στρογγυλοποίησης υπερβαίνει το 15% του ποσού των τόκων, τότε με την καταχώρηση η δήλωση πάει για εκκαθάριση στη ΔΟΥ. Είναι σημαντικό λοιπόν να γίνεται επαλήθευση του υπολογισμού του φόρου των τόκων και σε περίπτωση απόκλισης δεκαδικών να διορθώνεται πριν την αποστολή της δήλωσης.

3. Εκκρεμεί η έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για τον τρόπο φορολόγησης της ιδιοχρησιμοποίησης των αγροτεμαχίων.

4. Προσοχή μεγάλη απαιτείται αναφορικά με τις αγροτικές επιδοτήσεις – αποζημιώσεις και την ορθή συμπλήρωση του Ε3. Άποψή μας είναι ότι απαιτείται να εκδοθούν οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση ειδικά αυτών των περιπτώσεων έτσι ώστε να αποφευχθούν λάθη στην υποβολή των εντύπων. 

5. Αναμένεται επίσης η εγκύκλιος για τις εκπιπτόμενες δαπάνες. 
 
6. Δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος φορολόγησης του εισοδήματος από φωτοβολταϊκά άνω των 10kw.

Σήμερα αναμένεται η ανάρτηση των ποσών που καταβλήθηκαν από τους φορολογούμενους για την τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείων στους κωδικούς 727-728 από τη ΓΓΔΕ. Παράλληλα θα ενημερωθεί και ο πίνακας  των τόκων καταθέσεων με το όνομα του πρώτου δικαιούχου στον κάθε τραπεζικό λογαριασμό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι έντονη η κινητοποίηση των συναδέλφων λογιστών για καταγραφή των προβλημάτων κατά την υποβολή των δηλώσεων, αλλά και την καταγραφή περιπτώσεων ακραίας και άδικης φορολόγησης με στόχο την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων για άμεση αλλαγή των διατάξεων. 

 2 
 στις: Μάιος 23, 2015, 06:03:17 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Ρεαλιστικό σενάριο ή επιστημονική φαντασία;

Γίνεται προσπάθεια τις τελευταίες ημέρες από το Οικονομικό Επιμελητήριο, φορείς, ανεξάρτητους λογιστές να εκτεθούν και να αναλυθούν οι λόγοι που δεν μπορεί η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων να θεωρηθεί ρεαλιστική. 


Στο πλαίσιο αυτό παραθέτουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί από συνεργάτες αλλά και την επιστημονική μας ομάδα και που απομακρύνουν καθημερινά την όποια πιθανότητα να υποβληθούν εμπρόθεσμα οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Το σύστημα για την υποβολή δηλώσεων Φυσικών Προσώπων άνοιξε στις 15 Μαΐου και ήδη παρατηρήθηκαν τα πρώτα προβλήματα κατά τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων. 

1. Διαπιστώνονται λάθη στα Τεκμήρια Αυτοκινήτων – Αυτοκίνητο  1395 κ. εκ. για 6 μήνες στην κυριότητα του Ιδιοκτήτη εμφανίζει αντικειμενική δαπάνη 5.200€ αντί για 2.600€.


2. Οι κωδικοί 727-728 για την τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείων αναμενόταν να είναι προσυμπληρωμένοι από τη ΓΓΠΣ, κάτι που δεν έγινε μέχρι στιγμής. Έτσι, απαιτείται οι φορολογούμενοι να απευθυνθούν στα Τραπεζικά ιδρύματα για την προμήθεια των σχετικών βεβαιώσεων με την αναμενόμενη ταλαιπωρία αλλά και καθυστέρηση που αυτό συνεπάγεται.

3. Σε πολλές περιπτώσεις το Κοινωνικό Μέρισμα δεν είναι προσυμπληρωμένο από την ΓΓΠΣ.

4. Εκκρεμεί διευκρινιστική εγκύκλιος για την Ιδιόχρηση Αγροτεμαχίων και τον υπολογισμό Αντικειμενικής Αξίας με το ΑΑ Γης, κάτι που δυσκολεύει χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν ένα μικρό εισόδημα από τα αγροτεμάχιά τους.

5. Ακόμα, αναμένεται η πολυσυζητημένη εγκύκλιος σχετικά με τις μη εκπιπτόμενες επιχειρηματικές δαπάνες που θα «ξεκλειδώσει» τις δηλώσεις όχι μόνο των φυσικών αλλά και των νομικών προσώπων.

6. Όσοι θέλουν να εκχωρήσουν ανείσπρακτα εισοδήματα από ακίνητα στο Δημόσιο, θα πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

7. Σε περιπτώσεις ύπαρξης τόκων καταθέσεων, θα πρέπει να γίνει «μίνι» συμβούλιο μεταξύ των συνδικαιούχων των κοινών τραπεζικών λογαριασμών για τον τρόπο κατανομής των τόκων, επειδή πλέον στο όνομα του κάθε συνδικαιούχου εμφανίζεται το σύνολο των τόκων.

8. Υπενθυμίζουμε ότι το σύστημα ενώ από διατάξεις του προηγούμενου ΚΦΕ, αλλά και από διαβεβαιώσεις υπηρεσιακών παραγόντων αναμενόταν να ανοίξει στις 01/02/2015, τελικά άνοιξε στις 15/5/2015!

Λαμβάνοντας υπόψη τους ρυθμούς που υποβάλλονται μέχρι στιγμής οι φορολογικές δηλώσεις, είναι φανερό ότι το χρονικό περιθώριο που δόθηκε για την υποβολή σχεδόν 6.000.000 δηλώσεων είναι ανεπαρκές. Αρχική μέριμνα του Υπουργείου θα έπρεπε να είναι η άμεση επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν και εν συνεχεία μια χρονική παράταση τέτοια που να επιτρέπει την ομαλή εισαγωγή των δηλώσεων στο σύστημα.

Επειδή ο έγκαιρος εντοπισμός και η παρουσίαση των προβλημάτων που διαπιστώνονται από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του συστήματος, είναι απόλυτα αναγκαίος για να υπάρξει και η αντίστοιχη πίεση από όλους τους φορείς εκπροσώπησης του κλάδου προς το υπουργείο οικονομικών για άμεση επίλυση, θα επικαιροποιούμε σε καθημερινή βάση όλες τις περιπτώσεις λαθών που εντοπίζονται. Μείνετε συντονισμένοι!

 3 
 στις: Μάιος 18, 2015, 09:46:19 πμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Ξεκινάει ο «Γολγοθάς» για φορολογουμένους και λογιστές, καθώς μόλις χθες άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σε διάστημα 45 ημερών (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων) πρέπει να υποβληθούν 6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι σε καθημερινή βάση πρέπει το ηλεκτρονικό σύστημα να μπορεί να υποδέχεται περισσότερες από 133.000 δηλώσεις.
 Είναι ένα ανέφικτο εγχείρημα, δεδομένου ότι στο παρελθόν μόνο τις τελευταίες ημέρες, πριν από τη λήξη των προθεσμιών, είχε διαπιστωθεί τέτοια κινητικότητα. Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, κυρίως για τους λογιστές. Και αυτό διότι θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να συμπληρώσουν τις φορολογικές δηλώσεις 6 εκατ. φυσικών προσώπων, 200.000 νομικών προσώπων, να υποβληθούν οι δηλώσεις ΦΠΑ και μάλιστα με το καινούργιο έντυπο και όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το ηλεκτρονικό σύστημα θα αντέξει.

Προσυμπληρωμένα

Είναι αλήθεια ότι το Taxisnet δεν μπορεί να υποδεχθεί σε καθημερινή βάση τέτοιο όγκο δεδομένων, 133.000 δηλώσεις ημερησίως. Είναι ενδεικτικό ότι το 2014 η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων παρακαλούσε με ανακοινώσεις της τους φορολογουμένους να υποβάλλονται οι δηλώσεις από τις 10 το βράδυ και μετά προκειμένου να μην πέσει το σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, η παράταση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Το πιθανότερο μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ημερομηνία που θα πρέπει να καταβληθεί και η πρώτη δόση του φόρου από όσους «λάβουν» χρεωστικό σημείωμα από την εφορία.

Ακόμα όμως και αυτό το χρονικό διάστημα δεν φαίνεται να επαρκεί, αναφέρουν οι λογιστές. Πάντως, όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που τα κρατικά ταμεία είναι άδεια. Τη στιγμή που αναζητούνται χρήματα για να εξυπηρετηθούν οι εσωτερικές ανάγκες του κράτους, κυρίως μισθοί και συντάξεις.

Η φορολογική δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν οι φορολογούμενοι μέσω της ειδικής εφαρμογής του Taxisnet.

Φέτος, έχουν επέλθει αρκετές αλλαγές στους κωδικούς, αλλά και στη διαδικασία συμπλήρωσης της δήλωσης η οποία έχει απλοποιηθεί, καθώς πολλά δεδομένα είναι προσυμπληρωμένα.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία όλων των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία, συντάξεις και οι φόροι που έχουν παρακρατηθεί εμφανίζονται και φέτος προσυμπληρωμένα. Το ίδιο ισχύει για τα στοιχεία αυτοκινήτων και κατοικιών στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης. Σε πληροφοριακό πίνακα, έχουν αναρτηθεί οι τόκοι καταθέσεων και στις επόμενες ημέρες, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα ενημερωθούν κατ’ αντίστοιχο τρόπο και για τα ποσά που κατέβαλαν μέσα στο 2014 για την εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Επίσης, με τη συμπλήρωση του εντύπου Ε2 (εισοδήματα από ακίνητα) τα ποσά μεταφέρονται αυτόματα στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1, λαμβάνοντας υπόψη και την πιθανή εκχώρηση μισθώματος στον αρμόδιο προϊστάμενο της ΔΟΥ. Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τον φόρο εφάπαξ με έκπτωση 2% επί του συνολικού ποσού είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης είναι η 31η Ιουλίου.
Ωστόσο, λόγω της αλλαγής της φορολογικής νομοθεσίας έχουν επέλθει σημαντικές αλλαγές στο έντυπο Ε1. Στο πλαίσιο αυτό, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1. Οι κάτοικοι εξωτερικού υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα μόνον όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα, φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο, από πηγές Ελλάδας. Αντιθέτως, ένας κάτοικος εξωτερικού που διαθέτει π.χ. δευτερεύουσα κατοικία/επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα ή προβαίνει σε αγορά ακινήτου/αυτοκινήτου στην Ελλάδα, εφόσον δεν αποκτά πραγματικό εισόδημα στη χώρα μας, δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

2. Ο πίνακας 4 του Ε1, που αφορά τα εισοδήματα όλων των φορολογουμένων, έχει αναμορφωθεί πλήρως ενσωματώνοντας τις αλλαγές που επήλθαν με τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Καταγράφονται οι επτά πηγές προέλευσης των εισοδημάτων που προέρχονται από:

- Μισθωτή υπηρεσία και συντάξεις.
- Εισοδήματα Αξιωματικών και Κατώτερου Πληρώματος Εμπορικού Ναυτικού.
- Αγροτική Επιχειρηματική Δραστηριότητα.
- Επιχειρηματική Δραστηριότητα.
- Μερίσματα - Τόκοι - Δικαιώματα.
- Εισόδημα από Ακίνητη Περιουσία.
- Εισόδημα από Υπεραξία Μεταβίβασης Κεφαλαίου (υπεραξία από πώληση ακινήτου).

3. Τόκοι καταθέσεων εξωτερικού. Οι κάτοικοι Ελλάδας θα περιλάβουν τους τόκους καταθέσεων που προκύπτουν από την αλλοδαπή στη δήλωσή τους και στον βαθμό που δεν τους έχουν εισαγάγει στην Ελλάδα μέσω κάποιας τράπεζας, θα πληρώσουν το φόρο 15% επί των τόκων, με την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

4. Με τη συμπλήρωση του εντύπου Ε2 (εισοδήματα από ακίνητα) τα ποσά μεταφέρονται αυτομάτως στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1.

5. Τα στοιχεία που αφορούν στα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, συντάξεις, όπως και οι φόροι που έχουν παρακρατηθεί, θα εμφανίζονται και φέτος προσυμπληρωμένα.

6. Κατά τη συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), που για πρώτη φορά προστίθεται φέτος στο έντυπο Ε1, θα γίνεται ηλεκτρονικός έλεγχος ορθής συμπλήρωσης.

7. Τις επόμενες μέρες, οι φορολογούμενοι θα έχουν πρόσβαση σε πίνακα πληροφοριακού χαρακτήρα μέσω του οποίου θα ενημερώνονται για όλα τα ποσά που κατέβαλαν μέσα στο 2014 για την εξυπηρέτηση των δανείων τους (τοκοχρεολυτικές δόσεις).

8. Σε ειδικό πίνακα θα εμφανίζονται και φέτος οι τόκοι των τραπεζικών καταθέσεων. Αν υπάρχουν εισοδήματα από τόκους, πρέπει να δηλωθούν στο έντυπο Ε1 το μεικτό ποσό των τόκων και ο σχετικός φόρος. Το εισόδημα αυτό φορολογείται πλέον στη δήλωση και αφαιρείται ο φόρος που έχει παρακρατηθεί. Αν δεν αναφερθεί στη δήλωση, ο φορολογούμενος θεωρείται ότι έχει υποβάλει ανακριβή δήλωση. Οι καταθέτες θα κληθούν να εμφανίσουν σε ξεχωριστούς κωδικούς τους τόκους που προέρχονται από τις καταθέσεις εσωτερικού και αυτούς που προέρχονται από τις καταθέσεις εξωτερικού.

9. Οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, μετοχών, συμμετοχές σε επιχειρήσεις κ.ά.) θα δηλωθούν μία προς μία αναλυτικά. Τεκμήριο που δηλώνεται ξεχωριστά αποτελεί η χορήγηση δανείων προς οποιονδήποτε ή η τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων (αυτό ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια), ενώ φέτος θα προστεθεί κωδικός ακόμη και για τις γονικές παροχές σε χρήμα για ποσά άνω των 300 ευρώ.

 4 
 στις: Μάιος 10, 2015, 11:56:47 πμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο λογαριασμός

Μέχρι τα 5,5 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν τα μέτρα που θα επιβάλλει η κυβέρνηση στους Έλληνες φορολογούμενους. Το πακέτο των μέτρων που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εξαρτάται από το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015. Τις τελευταίες ώρες τα δύο μείζονα θέματα είναι του ΦΠΑ και τις ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

ΦΠΑ

Την καθιέρωση δύο συντελεστών προβλέπει η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Ο χαμηλός συντελεστής αναμένεται στο 6,5% και 8%, (στον οποίο θα ενταχθούν φάρμακα, βιβλία και βασικά είδη διατροφής), ενώ ο ενιαίος σε 17 και 18%. Έτσι οι τρεις σημερινούς συντελεστές που υπάρχουν σήμερα (23%, 13%, 6,5%) καταργούνται. Η κυβέρνηση προτείνει να ενταχθεί στο χαμηλό συντελεστή και η διαμονή στα ξενοδοχεία ,αλλά οι δανειστές θέλουν να τη βάλουν στον ενιαίο.

Εισφορά αλληλεγγύης

Παραμένει για όλους η εισφορά αλληλεγγύης και μάλιστα επανέρχεται στα προ της 1ης Ιανουαρίου 2015 επίπεδα για εισοδήματα άνω των 30.000 ή 50.000 ευρώ, που χάνουν την έκπτωση του 30% που θα ίσχυε φέτος. Προβλέπεται κλιμακωτή εισφορά 1-4%, που παρακρατείται ήδη από τον Ιανουάριο στους μισθούς από 12.000 ευρώ και άνω.

Φόρος πολυτελούς διαβίωσης

Αύξηση του φόρου για αυτοκίνητα, πισίνες, αεροσκάφη. Για τα αυτοκίνητα από 1.929-2.500 κυβικά μέτρα ο φορος παραμένει στο 5% επί της τεκμαρτής δαπάνης, ενώ για υψηλότερου κυβισμού αυξάνεται από 10% σε 13%. Για τις πισίνες αυξάνεται από 10% σε 13%, για τα σκάφη αναψυχής πάνω από 5 μέτρα θα διαμορφώνεται στο 5%, από 8-9 μέτρα στο 10% και για μεγαλύτερα των 10 μέτρων στο 13%.

ΕΝΦΙΑ

Θα διατηρηθεί και φέτος, με μείωση των αντικειμενικών αξιών. Η μείωση θα έρθει τον Ιούνιο. Κυβερνητικές πηγές δείχνουν έκπτωση 20% για τους μικρούς, μέσω της μείωσης των αντικειμενικών, αλλά δεν αποκλείονται αλλαγές σε όσους έχουν μεγαλύτερη περιουσία.

Αφορολόγητο

Στις καλένδες το προεκλογικό μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε τάξει αφορολόγητο 12.000 ευρώ και αναγκάζεται να εγκαταλείψει το μέτρο.

Κίνητρα για αποδείξεις

Προωθείται η υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος αντί μετρητών για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά με πληθυσμό άνω των 3.100 κατοίκων. Επίσης θα εφαρμοστεί σύστημα λοταρίας αποδείξεων για την επιβράβευση με δώρα των φορολογούμενων που μαζεύουν αποδείξεις.

Φορολόγηση των 500 πιο πλούσιων οικογενειών

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο έχει προταθεί, αλλά ακόμα δεν έχουν καθοριστεί τα κριτήρια με τα οποία θα ορίζεται ο πλούτος. Θα αφορά επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με στόχο να εισπραχθούν από 300-500 εκατ. ευρώ που θα μπαλώσουν τις «τρύπες» στον προϋπολογισμό.

 5 
 στις: Μάιος 10, 2015, 11:53:13 πμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Τι πρέπει να ξέρετε για να πουλήσετε προϊόν ή τον εαυτό σας

Είτε είστε μεταπωλητής στο eBay, είτε δουλεύετε σε πολυεθνική, είτε είστε επιχειρηματίας, είτε ξεκινάτε δική σας δουλειά, είτε ετοιμάζεστε να φτιάξετε επενδυτικό ταμείο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις πωλήσεις.

Δείτε τι πρέπει να ξέρετε:

1. Φροντίστε να γνωρίζετε το προϊόν σας

Είτε πουλάτε ψυγεία, είτε αυτοκίνητα, είτε σχεδιάζετε ιστοσελίδες, πρέπει να γνωρίζετε με απόλυτη ακρίβεια αυτό που πουλάτε. Διαβάστε πολύ καλά τα τεχνικά γνωρίσματα, διαβάστε τις λεπτομέρειες, μάθετε ό,τι χρειάζεται να ξέρετε και σίγουρα φροντίστε να ξέρετε περισσότερα από τους ανταγωνιστές σας.

Είτε προσπαθείτε να πουλήσετε αυτοπροσώπως, είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω τηλεφώνου, ο πελάτης πάντα εντυπωσιάζεται από έναν πωλητή που έχει γνώσεις για το προϊόν του.

2. Κατανοήστε τι πουλάτε

Ο κανόνας αυτός είναι διαφορετικός από το να γνωρίζετε το προϊόν σας. Σημαίνει ότι έχετε αντίληψη του τι είναι το προϊόν σας. Για παράδειγμα, ο υπεύθυνος πωλήσεων της General Motors έπρεπε να συνειδητοποιήσει ότι δεν πουλάει μεταφορά, αλλά ψυχαγωγία. Άλλωστε, τις περισσότερες φορές, οι καταναλωτές αναζητούν λόγους για να αγοράσουν κάτι.

3. Να μάθετε τον ανταγωνισμό

Οι καταναλωτές συνήθως έχουν επιλογές. Πρέπει να ξέρετε καλά ποιες είναι και να εκτιμήσετε τις προτάσεις τους. Να δείτε αν έχετε ευελιξία στον καθορισμό της τιμής του προϊόντος σας. Πολλοί καταναλωτές σήμερα τσεκάρουν το όρια της διαπραγμάτευσης της τιμής και αν υπάρχει ευελιξία, πρέπει να γνωρίζετε τα όριά σας στη διαπραγμάτευση της τιμής.

4. Να γνωρίζετε τη θέση σας στην αγορά

Όπως λέγανε οι παλιοί, να ακούτε την αγορά... Να την αφουγκράζεστε και ξέρετε τι ψάχνει.

5. Σχετιστείτε με τον πελάτη

Το να καταφέρετε να αποκτήσετε μία σχέση με τον πελάτη σας είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας σε μία πώληση. Αυτό δε σημαίνει ότι θα γίνετε φίλοι, αλλά να γνωρίζετε τι επιδιώκει ο πελάτης ώστε να πραγματοποιήσετε την καλύτερη δυνατή πώληση. Δε χρειάζονται ειδικές γνώσεις, αλλά προσοχή στον πελάτη και ένστικτο.

6. Να μιλάτε σωστά

Είναι βασικό. Για να πραγματοποιήσετε μία πώληση, πρέπει να ξέρετε να μιλάτε. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι στις πωλήσεις που στην πραγματικότητα δεν έχουν την απαραίτητη ευχέρεια λόγου. Αυτό δεν είναι προσόν που το έχει κανείς εκ γενετής. Μπορεί να το αποκτήσει, απλά χρειάζεται πολύ εξάσκηση.

7. Να είστε συμπαθής

Οι άνθρωποι συνήθως αγοράζουν πράγματα από ανθρώπους που συμπαθούν, από ανθρώπους που τους είναι ευχάριστοι. Η διαδικασία του να σας συμπαθήσει κανείς παίρνει ελάχιστα λεπτά στην αρχή.

Εκμεταλλευτείτε τα.

 6 
 στις: Μάιος 03, 2015, 07:06:32 μμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Έως και 55 δικαιολογητικά (βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, αποδείξεις και λοιπά αποδεικτικά έγραφα και στοιχεία) απαιτούνται φέτος για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στο τι και πώς θα πρέπει να δηλωθεί φέτος για τα εισοδήματα του 2014.

Ειδικότερα, θα πρέπει να δηλωθούν όλα τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2014, είτε αυτά έχουν φορολογηθεί αυτοτελώς, είτε φορολογούνται βάσει των γενικών διατάξεων, είτε απαλλάσσονται φορολόγησης. Στα εισοδήματα που πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά είναι και τα μερίσματα από κέρδη επιχειρήσεων, τόκοι από καταθέσεις και δάνεια, καθώς επίσης και κέρδη ή ζημιές από πωλήσεις επιχειρήσεων, ακινήτων, μετοχών, ομολόγων, εντόκων γραμματίων, αμοιβαίων κεφαλαίων και παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, σε φόρμες με προσυμπληρωμένα ποσά εισοδημάτων και παρακρατηθέντων φόρων (ποσά για μισθούς, συντάξεις, αμοιβές ελευθέρων επαγγελματιών κ.λπ.) από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Φέτος μάλιστα, οι περισσότερες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος στις οποίες οι φορολογούμενοι θα αναγράψουν ποσά εισοδημάτων για τα οποία δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση θα παραπεμφθούν για έλεγχο δικαιολογητικών στις αρμόδιες ΔΟΥ ή στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της ΓΓΔΕ.

Για τα γεωργικά εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2014, οι φορολογούμενοι θα πρέπει πρώτα να τα προσδιορίσουν με τη λογιστική μέθοδο (έσοδα μείον έξοδα) και να τα δηλώσουν πρώτα στο έντυπο Ε3 και στη συνέχεια στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων

1. Οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2014 υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου, έως τις 30-6-2015.

2. Όλες οι τροποποιητικές, εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες, δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου.

Για την εκκαθάριση δήλωσης και καταβολή φόρου

3. Η ΔΗΛΕ.Δ θα πραγματοποιήσει την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, θα εκδώσει τα εκκαθαριστικά σημειώματα (τις Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου) και θα τα κοινοποιήσει σ’ αυτούς ηλεκτρονικά, μέσω των λογαριασμών τους στο σύστημα ΤΑΧΙSnet. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν, μέσω του ΤΑXISnet, να εκτυπώνουν τα εκκαθαριστικά, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν.

4. Όπου κριθεί απαραίτητος ο έλεγχος των δικαιολογητικών των αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, θα οδηγούνται για έλεγχο και εκκαθάριση στις αρμόδιες ΔΟΥ.

5. Στις περιπτώσεις που δηλώνονται εισοδήματα και παρακρατηθέντα ποσά φόρων για τα οποία δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση στη ΓΓΔΕ, ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται στη ΔΗΛΕΔ από κλιμάκιο εφοριακών και το εκκαθαριστικό θα αποστέλλεται στο φορολογούμενο ηλεκτρονικά.

6. Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέχρι την 31η-7-2015, η δεύτερη μέχρι την 30ή-9-2015 και η τρίτη μέχρι την 30ή-11-2015, δεδομένου ότι η προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής είναι η 30ή-6-2015.

7. Για εκπρόθεσμες δηλώσεις, ως αφετηρία υπολογισμού των τόκων θα λαμβάνεται η λήξη της προθεσμίας στην οποία θα έπρεπε να είχε αρχικά καταβληθεί.

8. Στις περιπτώσεις που η δήλωση υποβάλλεται εμπρόθεσμα στη ΔΟΥ ή οδηγείται στη ΔΟΥ ή στη ΔΗΛΕΔ για έλεγχο δικαιολογητικών, για την καταβολή του φόρου ισχύουν τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την εκκαθάριση.

9. Δεν θα γίνεται βεβαίωση φόρου εισοδήματος εφόσον το ποσό της καταβολής δεν υπερβαίνει τα 30 ευρώ αθροιστικά λαμβανόμενο για το φορολογούμενο και τη σύζυγό του.

10. Δεν θα επιστρέφεται στο φορολογούμενο ποσό φόρου μικρότερο των 5 ευρώ αθροιστικά λαμβανόμενο για το φορολογούμενο και τη σύζυγό του.
Σχετικά με το περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος

11. Στη δήλωση πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα του φορολογούμενου και της συζύγου του, ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους. Επίσης πρέπει να αναγραφούν και όλα τα απαλλασσόμενα από το φόρο εισοδήματα. Στα ποσά που πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά στη φετινή δήλωση περιλαμβάνεται και κάθε ποσό κέρδους ή ζημιάς που έχει προκύψει από μεταβίβαση επιχειρήσεων, ακινήτων, μετοχών από εταιρίες μη εισηγμένες σε χρηματιστηριακή αγορά, μετοχών και άλλων κινητών αξιών εισηγμένων σε χρηματιστηριακή αγορά (εφόσον ο μεταβιβάζων συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας με ποσοστό τουλάχιστον 0,5% και εφόσον οι τίτλοι αυτοί έχουν αποκτηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2009 και εξής), μεριδίων ή μερίδων σε προσωπικές εταιρίες, κρατικών ομολόγων και εντόκων γραμματίων, εταιρικών ομολόγων και παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα πρέπει να αναγραφεί και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος.

12. Στη φετινή φορολογική δήλωση, που θα είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή στο λογαριασμό του κάθε φορολογούμενου στο σύστημα TAXISnet, θα έχουν προσυμπληρωθεί από τη ΔΗΛΕΔ όλα τα ποσά των εισοδημάτων και παρακρατηθέντων φόρων για τα οποία θα έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά οι σχετικές βεβαιώσεις αποδοχών-συντάξεων, από τους εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται (μέσω πίνακα) για τα ποσά των εισοδημάτων και των φόρων ανά εργοδότη - ασφαλιστικό φορέα.

13. Όταν συμπληρώνονται κωδικοί της δήλωσης με ποσά εισοδημάτων και φόρων για τα οποία δεν έχει παρασχεθεί ηλεκτρονική πληροφόρηση στη ΔΗΛΕΔ, οι φορολογούμενοι δύναται να κληθούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ ή στη ΔΗΛΕΔ για έλεγχο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσής τους.

14. Στις περιπτώσεις κοινών τραπεζικών λογαριασμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (κάθε μορφής στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) υπάρχει υποχρέωση δήλωσης των ποσών των τόκων καταθέσεων που αναλογούν στους πραγματικούς δικαιούχους οι οποίοι καθορίζονται με βάση τις πραγματικές περιστάσεις. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει, σε κάθε περίπτωση, τη διακριτική ευχέρεια να κρίνει διαφορετικά.

15. Από 1-1-2014 καταργήθηκε η φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος με βάση το αντικειμενικό σύστημα και το καθαρό εισόδημα που αποκτάται από αγροτική δραστηριότητα φορολογείται πλέον ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή ως καθαρό κέρδος, και φορολογείται με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ. Το εισόδημα από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα προσδιορίζεται με λογιστικό τρόπο (έσοδα-έξοδα) ανεξάρτητα από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων του ΚΦΑΣ ή όχι. Οι πωλήσεις αγροτικών προϊόντων αποδεικνύονται είτε με απλές αποδείξεις είσπραξης είτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο.

16. Προκειμένου να δηλωθεί εισόδημα από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα για το φορολογικό έτος 2014 είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του εντύπου Ε3.

 7 
 στις: Μάρτιος 08, 2015, 11:38:25 πμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Αναλυτικά τα νέα μέτρα

Διευκρινίσεις σχετικά με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης έδωσε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ανέφερε ότι η προκήρυξη για την έναρξη των αιτήσεων από τους δικαιούχους θα βγει εντός του Απριλίου και θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια αλλά όχι τεκμήρια. Τόνισε ακόμη ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά.

Σε ό,τι αφορά το ρεύμα προβλέπεται η επανασύνδεσή του σε κύριες κατοικίες χωρίς επιβάρυνση, για παροχές που είχαν διακοπεί έως τις 31/12/2015, ανεξάρτητα αν χρωστά κανείς ή όχι στη ΔΕΗ. Θα υπάρξει δε ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επίσης θα δοθούν στους δικαιούχους έως 300 κιλοβατόρες το μήνα έως το τέλος του έτους.

Για το επίδομα ενοικίου, το ύψος του οποίου κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ, η κ. Φωτίου εξήγησε ότι θα αφορά 30.000 νοικοκυριά, θα δίνεται κατευθείαν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και θα έχει να κάνει με υφιστάμενες αλλά και νέες μισθώσεις. Στο μισθωτήριο ο ωφελούμενος θα δηλώνει και το IBAN του εκμισθωτή όπου θα πιστώνονται τα χρήματα.

Σχετικά με το επίδομα σίτισης -ύψους από 70 έως 220 ευρώ-, η κ. Φωτίου επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί μέσω μια κάρτας.

Οι δικαιούχοι θα παίρνουν αυτήν την κάρτα -αποκλειστικά για τροφή- με την ταυτότητά τους από τον συγκεκριμένο οργανισμό καθώς θα υπάρχει μια λίστα με τα ονόματα του δικαιούχων μετά από την επεξεργασία των στοιχείων από την ΗΔΙΚΑ σε συνδυασμό με το TAXIS.

 8 
 στις: Μάρτιος 08, 2015, 11:27:26 πμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Δύσκολο να εφαρμοστούν στην Ελλάδα του 2015 αλλά δεν παύουν να είναι χρήσιμες

Τα 40 είναι μία ηλικία-σταθμός και για πολλούς ανθρώπους είναι η στιγμή που έχουν λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις ή που έχουν αλλάξει τη ζωή τους.

Δείτε κάποια πολύ σημαντικά μαθήματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μπείτε στην πέμπτη δεκαετία της ζωής σας...

Να σημειώσουμε πως τα παρακάτω tips έχουν απόλυτη εφαρμογή σε μια «σωστή» οικονομία και δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν, από την πλειοψηφία του κόσμου, σήμερα. Παρ’ όλα αυτά, είναι συμβουλές που μπορούν να πιάσουν τόπο…

1. Πρέπει να έχετε πάντα υπό έλεγχο τα του σπιτιού σας

Εδώ και πολλά χρόνια η μέση ηλικία που μένουμε στο δικό μας σπίτι είναι τα 31, οπότε αν είστε 40 είναι πολύ πιθανό να μένετε ήδη στο δικό σας σπίτι.

Αν όχι, τώρα ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείτε αν η σωστή επιλογή για σας είναι η ενοικίαση ή η αγορά ενός σπιτιού. Πάντως, ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι αγοραστές ενός σπιτιού είναι να αγοράζουν κάτι ακριβότερο ή πιο κοστοβόρο στη συντήρηση απ' αυτό που μπορούν.

2. Να ασφαλιστείτε

Παρότι στην αρχή της ενήλικης ζωής σας, αισθάνεστε ανίκητοι και δυνατοί, είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείτε την ασφάλιση, για την περίπτωση ατυχήματος, ασφάλεια, υγείας, σπιτιού, αυτοκινήτου και ζωής. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί.

3. Να είστε προσεκτικοί με την πίστωση

Όλοι έχουν καταλάβει σε μία στιγμή της ζωής τους πόσο δύσκολο είναι να αποπληρωθούν τα χρέη, οπότε καλό είναι να είστε ανθεκτικοί και να το σκέφτεστε σοβαρά πριν αναλάβετε κάποιο χρέος.

4. Να προγραμματίζετε ξεκινώντας φυσικά από τις αποταμιεύσεις για τη σύνταξη

Πρέπει να ξέρετε τι ζωή σκοπεύετε να κάνετε και να προγραμματίσετε να έχετε τα χρήματα για να το κάνετε.

5. Οι αποταμιεύσεις έχουν σημασία

Πιθανότατα σκέφτεστε ότι δε σας αφορά η αποταμίευση εκτός και αν επιθυμείτε να κάνετε κάποια μεγάλη αγορά, όπως για παράδειγμα ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο. Ωστόσο, καλό είναι να αποταμιεύετε για... τις δύσκολες ώρες. Αν μπορείτε φυσικά...

6. Έκτακτες ανάγκες προκύπτουν

Παρότι όταν είναι κανείς νέος δεν φαντάζεται ποτέ ότι θα συμβεί κάτι σοβαρό ή έκτακτο, ωστόσο όσο περνούν τα χρόνια είναι λογικό να σκέφτεστε ότι υπάρχουν έκτακτες ανάγκες ή ξαφνικά περιστατικά. Οι ειδικοί προτείνουν να έχετε κάποια χρήματα σε ένα λογαριασμό για έκτακτες ανάγκες.

7. Ο προϋπολογισμός λειτουργεί μόνο αν τον τηρείτε

Το να παρακολουθείτε τα έσοδα και τα έξοδα σας είναι σημαντικό για την επιτυχία των οικονομικών, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να θέτετε και στόχους. Δηλαδή να αποφασίζετε τι θα κάνετε με τα χρήματά σας και να τηρείτε τον προϋπολογισμό σας.

8. Να κάνατε ερωτήσεις

Κάπου κοντά στα 40 πρέπει να έχετε καταλάβει ότι δεν τα ξέρετε όλα. Οπότε είναι σημαντικό να ζητάτε βοήθεια, όποτε νοιώθετε ότι χρειάζεστε μία συμβουλή.

 9 
 στις: Μάρτιος 08, 2015, 11:17:58 πμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Ρύθμιση όλων των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με μηνιαία δόση από 50 ευρώ, αναστολή κάθε αναγκαστικού μέτρου με την πληρωμή μίας δόσης, συμψηφισμό των ποσών που κατασχέθηκαν από τραπεζικούς λογαριασμούς με το υπόλοιπο της οφειλής και επιλογή ως και τριών χαμηλότερων κατηγοριών για την πληρωμή εισφορών στον ΟΑΕΕ προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη ρύθμιση των 100 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα μπορούν να ενταχθούν τα ληξιπρόθεσμα μέχρι 1/2/2015 χρέη προς τα Ταμεία, ενώ για φυσικά πρόσωπα που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα (ΟΑΕΕ ή ΕΤΑΑ), καθώς και για ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ με μηδενικό εισόδημα για το 2014, προβλέπεται περίοδος χάριτος 12 μηνών, χωρίς τη λήψη κανενός αναγκαστικού μέτρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν αίτηση για ρύθμιση των χρεών τους ως τις 31 Μαρτίου 2016.

Στον ΟΑΕΕ υπάρχουν πάνω από 125.000 διακόψαντες και άλλοι 15.000 από το ΕΤΑΑ, οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν από τη ρύθμιση αυτή και να εντάξουν όλες τις οφειλές τους, όπως θα έχουν διαμορφωθεί, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016.

Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, η αίτηση για ένταξη στη νέα ρύθμιση θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2015.

Στη νέα ρύθμιση, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν ταχτοποιήσει τις οφειλές τους με τις δύο προηγούμενες ρυθμίσεις (ν. 4152/13 και 4305/14) και θέλουν να μεταφερθούν στη νέα και πιο ευνοϊκή αποπληρωμή των χρεών τους, παίρνοντας μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης των προσαυξήσεων για την εναπομείνασα οφειλή, καθώς και όσοι έχουν ενταχθεί στον προσωρινό διακανονισμό οφειλών του ν. 3943/2011, εφόσον το υπόλοιπο της οφειλής τους υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.

Επίσης, για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα (ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ) καθώς και για ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ που ασκούν ελευθέριο επάγγελμα προβλέπεται η αναστολή όλων των εισπρακτικών μέτρων και των διώξεων για 12 μήνες, ύστερα από αίτησή τους που πρέπει να υποβληθεί στους αρμόδιους φορείς έως τις 31/2/2016. Η νέα ρύθμιση αφορά πάνω από 1 εκατ. οφειλέτες με βεβαιωμένα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 18 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 13 δισ. ευρώ έχουν μεταφερθεί από τα ταμεία στο ΚΕΑΟ που είναι αρμόδιο για την είσπραξή τους.

 10 
 στις: Φεβρουάριος 08, 2015, 10:06:46 πμ 
Ξεκίνησε από TAXPLANET - Τελευταίο μήνυμα από TAXPLANET
Ποιες θα είναι οι ρυθμίσεις του πρώτου νομοσχεδίου

Βαθιές τομές στο Ασφαλιστικό αναμένεται να περιλαμβάνουν οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Οι αλλαγές που περιλαμβάνονται και αγγίζουν τις 20  βασικές και επιμέρους διατάξεις που έχει «χαρτογραφήσει» η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σκοπεύουν να δρομολογηθούν σταδιακά αρχίζοντας την επεξεργασία και την αντικατάσταση ρυθμίσεων που μπλοκάρουν ή δυσκολεύουν τη συνταξιοδότηση ανέργων, οφειλετών και ατόμων με αναπηρίες, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Ανάμεσα στις διατάξεις που επανεξετάζονται με στόχο να αντικατασταθούν από χαμηλού ή μηδενικού κόστους βελτιωτικές ρυθμίσεις είναι:

Προς κατάργηση η εγκύκλιος που μπλοκάρει την έξοδο με διαδοχική ασφάλιση.
Η συνταξιοδότηση μητέρων. Διετής ή τριετής μεταβατική περίοδος για σύνταξη μητέρων με θεμελίωση εξόδου στα 55-60 και 5.500 ένσημα με ανήλικο
Λίφτινγκ στις διατάξεις για συνταξιοδότηση με βαρέα.
Βελτιώσεις στη συνταξιοδότηση με μειωμένη σύνταξη.

Οι αλλαγές θα δρομολογηθούν μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Οι ρυθμίσεις του πρώτου νομοσχεδίου

Η χορήγηση της 13ης σύνταξης σε όσους παίρνουν μέχρι 700 ευρώ
Η αναστολή -πιθανότατα για ένα εξάμηνο- της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που μειώνει τις επικουρικές συντάξεις και την κατάργηση της ρήτρας «θανάτου» στον υπολογισμό των νέων συντάξεων
Η αναστολή των άρθρων 2,3 και 4 του νόμου 3863/10 που προβλέπουν την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1η/1/2015
Η αποποινικοποίηση των ασφαλισμένων που χρωστούν εισφορές στον ΟΑΕΕ και τη δυνατότητα συμψηφισμού των οφειλών τους με σύνταξη ακόμη και αν χρωστούν πάνω από τις 20.000 ευρώ.

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
TAXPLANET © 2009

nlogn information technologies